Baton dulce
Ingrediente Puratos
Toate ingredientele
Ingrediente aluat | |
Făină | 1000 g |
Drojdie Levante | 60 g |
Zahăr | 100 g |
Apă | 5L |
Easy Soft'r Dolce | 50 g |
Argenta Soft | 50 g |
Belcoalade Grains | 345 g |
Reţetă
1. Dozare: se amestecă făina, zahărul,drojdia şi apa. Este important ca margarina să se adauge
la viteza a II a (malaxare rapidă), după 2 min de frămantare. Bobiţele
de ciocolată se adaugă la finalul frămantării.
2. Frămantare: 4 min lent şi apoi 6 min rapid - pentru malaxoarele intensive. Temperatura aluatului: 26°C - 28°C.
3. Dospire intermediară: se lasă la odihnă 5min. După ce este scos de la frămantat, se acoperă cu o panză/folie.
4. Divizare: se divizează la gramajul dorit (60g).
5. Modelare finală: fiecare
bucată de aluatul se va întinde şi rula în formă unui baton; se va
aseza în tavă sub forma unui semicerc şi se va cresta pe partea
exterioară (5 crestături, din margine către mijloc).
6. Dospire finală: 45 - 50 min la 31°C, umiditate relativă 70-80%.
7. Coacere:
Inainte de a se băga în cuptor se glazureaza cu o emulsie de ou (pentru
luciu). Se coace la o temperatura de 220°C - 230°C, timp de 12-15min.
Coacerea se face fără danfuri de abur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu