luni, 8 octombrie 2012

Baton Dulce

Baton dulce

patiserie, brutarie, dulce, soft, moale, ciocolata, baton
Ingrediente Puratos
    Toate ingredientele
    Ingrediente aluat
    Făină 1000 g
    Drojdie Levante 60 g
    Zahăr 100 g
    Apă 5L
    Easy Soft'r Dolce 50 g
    Argenta Soft 50 g
    Belcoalade Grains 345 g


    Reţetă
    1. Dozare: se amestecă făina, zahărul,drojdia şi apa. Este important ca margarina să se adauge la viteza a II a (malaxare rapidă), după 2 min de frămantare. Bobiţele de ciocolată se adaugă la finalul frămantării.
    2. Frămantare: 4 min lent şi apoi 6 min rapid - pentru malaxoarele intensive.  Temperatura aluatului: 26°C - 28°C.
    3. Dospire intermediară: se lasă la odihnă 5min. După ce este scos de la frămantat, se acoperă cu o panză/folie.
    4. Divizare: se divizează la gramajul dorit (60g).
    5. Modelare finală: fiecare bucată de aluatul se va întinde şi rula în formă unui baton; se va aseza în tavă sub forma unui semicerc şi se va cresta pe partea exterioară (5 crestături, din margine către mijloc).
    6. Dospire finală: 45 - 50 min la 31°C, umiditate relativă 70-80%.
    7. Coacere: Inainte de a se băga în cuptor se glazureaza cu o emulsie de ou (pentru luciu). Se coace la o temperatura de 220°C - 230°C, timp de 12-15min. Coacerea se face fără danfuri de abur.

    Niciun comentariu: