luni, 8 octombrie 2012

Gogosi inelus


Zilele trecute,cand am pregatit aceste gogosi ravneam la ele...De obicei fug de ele,cu toate ca imi plac tare mult.Dar m-am hotarat sa le fac,chiar daca era un soare afara care ma trimitea direct la plimbare:)Si sincer nu mi-a parut rau,au fost cele mai bune gogosi pe care le-am facut.
Scuzati pozele de final,nu sunt prea reusite pt ca gogosile dispareau vazand cu ochii:)Si m-a lasat si camera la greu ai a trebuit sa le fac cu telefonul:(



Avem nevoie:
2 galbenusuri de ou
2 lg zahar
150 ml lapte
125 apa
2lg unt sau margarina la temperatura camere(chiar topit)
drojdie(uscata am folosit eu)
coaja de lamaie
zahar vanilat
faina cat cere compozitia(aprox 500-600gr)
ulei pt prajit



Ne ocupam ce aluat.Punem faina intr-un castron,facem o gaura la mijloc in care punem zaharul si zaharul vanilat.Untul/margarina il amestecam cu galbenusurile de ou si il turnam peste faina.Obtinem un aluat sfaramaicios,peste care punem drojdia.Laptele si apa se amesteca,si se toarna caldute peste aluat.Framanatam un aluat elastic,adaugand faina daca mai este nevoie,pana ce acesta nu se mai lipeste de maini.La sfarsit coaja de lamaie.



Aluatul obtinut il dam pt cca 30-40 de minute,la dospit,intr-un loc cald.





Apoi,il intindem pe o masa bine infainata in foaie de cca 1,5cm.Cu ajutorul unui pahar mai mare formam gogosile,iar cu unul mai mic gaura.Le mai lasam pe masa de lucru cca 30 de minute sa se odihneasca.(Scuzati pozele dar era un soare ca abia puteai sa mai vezi,iar geamul de la bucataria mea nu e tocmai mic;)))





Dupa ce au trecut si cele 30 de minute,le prajim in baie de ulei,pe ambele parti,la foc moderat pt ca se rumenesc f repede si nu vrem sa ramana crude in interior.





Dupa ce le scoatem,le punem pe un servet pt a-si lasa surplusul de ulei.Noi le-am serevit simple,doar cu zahar pudra,pt ca nu am mai avut timp de altceva.





Fragede si pufoase:)

Oricum,ne-au placut tare muult si ma grabesc sa inchei ca mi-am facut o pofta nebuna si ma vezi ca iar ma apuc de ele:))o iau asa de dimineata cu noaptea in cap.
Sper ca v-am facut sa le incercati!Panc va doreste Pofta Buna !

Niciun comentariu: