luni, 8 octombrie 2012

Tort de Clatite


Iata o reteta speciala de tort din clatite.
Tort de clatite cu crema fina

Timp de preparare: Mediu
Numar de portii: 4
Complexitate: mediu
Pentru clatite:
2 oua
4 galbenusuri
250 ml lapte
100 g faina
2 linguri cu zahar
160 g smantana
un pic de sare
unt pentru prajit
Pentru umplutura:
300 g mascarpone
50 ml vin Marsala cu oua (sau orice alt vin desert)
zahar pudra
3 albusuri proaspete

Mod de preparare

Amesteci cu mixerul ouale cu galbenusurile si laptele, adaugi in ploaie faina si amesteci bine de tot aluatul. Adaugi smantana si sarea, apoi lasi aluatul deoparte vreo 20 de minute.
Intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm, incalzesti untul. Iei din aluat cate o portie cu un polonic mediu si pui la prajit. Lasi clatita sa se prajeasca aproximativ 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.
Dupa ce prajesti clatitele, le dai de-o parte sa se raceasca. Intre timp, pregatesti crema-umplutura. Amesteci mascarpone cu vinul dulce. Cerni 3 linguri cu zahar pudra si-l adaugi in crema.
Bati foarte bine albusurile cu un pic de sare, pana devin spuma si le adaugi la mascarpone. Pui pe fiecare clatita crema de mascarpone si le asezi pe un platou rotund in straturi, ca blaturile unui tort.
Daca vrei, poti decora tortul de clatite cu frisca si, dupa propria imaginatie, cu bombonele, nuci crocante sau sos de ciocolata.

Niciun comentariu: